Si-Bell menstruatie cup


Waardering: 4 uit 5.

Marion – 6 oktober 2019

Echt super fijn zo’n menstruatiecup! Ik ben redelijk heftig ongesteld en met deze cup hoef ik nergens over na te denken. Ik verschoon 2* per dag en dat gaat helemaal goed!
Het inbrengen is even wennen in het begin, maar dat gaat redelijk makkelijk vind ik. Soms klapt de cup niet goed uit, gebruik dan even je bekkenbodemspieren. Het uithalen vond ik lastiger. In het begin trok ik aan het steeltje, maar dat brak op een gegeven moment af. Dit zorgde voor lichte paniek. Daarna met gebruik van bekkenbodemspieren gaat het uithalen ook een stuk soepeler. Ook door de wand van de cup een beetje in te duwen (om de ‘vacuum’ te verbreken).
Tip: gebruik eerst de cup en pas dan eventueel pas het steeltje aan. Ik voel het helemaal niet zitten en had hem achteraf liever helemaal niet ingekort.
Super uitvinding, had ik dat maar in mijn tienerjaren geweten! Gewoon omspoelen en ik hoef niets meer mee te nemen! (En ook geen tampons te wassen 😉 Zie ook mijn review van wasbare tampons).)